Tort Periş

Tort jpeg

Această reţetă de tort am primit-o de la cititoarea noastră Vasilica Rotaru din Periş, Ilfov! Va mulţumim pentru reţetă! Aşteptăm şi reţetele voastre însoţite de poze la adresa retete@click.ro!

Ingrediente: 10 ouă 10 linguri zahăr 12 linguri făină 2 linguri apă rece esenţă de vanilie

Pentru cremă:

5 ouă

2 căni zahăr

1 pachet unt

Pentru sirop:

2 căni de apă

2 căni de zahăr

esenţă de rom

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile cu apă rece aproximativ 5 minute, după care pui câte o lingură de zahăr, bătând încontinuu (aproximativ 10 minute). Când compoziţia s-a întărit, adaugi, alternativ, câte un gălbenuş, încorporându-l uşor (nu mai baţi compoziţia), apoi făina şi tot aşa până termini ingredientele.

Tapetezi tava de tort cu unt şi cu făină şi dai la cuptorul încins. Spre final, dai focul mai mic. Pentru cremă, baţi ouăle întregi cu zahărul şi pui la foc foarte mic, amestecându-se încontinuu. Dai de pe foc la răcit. Freci untul topit la temperatura camerei, apoi adaugi câte o lingură de cremă răcită. Fierbi apa cu zahărul şi esenţa de rom. Tai blatul pe orizontală, aşezi prima parte pe un platou, însiropezi cu jumătate de sirop rece, adaugi crema (opreşti pentru decor) şi pui a doua parte de blat. Acoperi cu crema rămasă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg