Foitaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei

2 shutterstock 736643680 jpg jpeg

Ai poftă de un aperitiv delicios, numai bun ca să meargă de "ronţăit" într-o dupa-amiază cu prietenii? Reţeta de foitaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei este ideală, se prepară rapid şi are un gust delicios. Bucăţile de foietaj umplute pot fi combinate, respectiv servite şi cu un sos la alegere.

Ingrediente Foietaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei

  • 200 g şuncă 
  • 200 g brânză ricotta
  • 1 pachet aluat de foitaj (800 g)
  • boia de ardei (iute sau dulce, după preferinţe)
  • 1 ardei roşu
  • parmezan ras
  • ulei
  • sare şi piper
  • pătrunjel

Mod de preparare Foitaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei

Taie ardeiul şi şunca presată în cubuleţe mici şi căleşte-le în tigaie. Într-un bol, amestecă brânza, parmezanul, pătrunjelul mărunţit şi adaugă ardeiul şi şuncă prăjite. Pune şi boiaua de ardei şi sare şi piper după gust.

Aluatul se umple cu compoziţia obţinuta, apoi se rulează şi se prind marginile pentru a nu curge. Taie felii rulada şi aşază bucăţile într-o tavă, pe o hârtie de copt.

Încălzeşte cuptorul şi ţine tava la  190 de grade C, 20-25 de minute. Foitajul e gata când are o culoare aurie. 

Poftă bună! 



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg