Foitaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei
Ai poftă de un aperitiv delicios, numai bun ca să meargă de "ronţăit" într-o dupa-amiază cu prietenii? Reţeta de foitaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei este ideală, se prepară rapid şi are un gust delicios. Bucăţile de foietaj umplute pot fi combinate, respectiv servite şi cu un sos la alegere.
Ingrediente Foietaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei
- 200 g şuncă
- 200 g brânză ricotta
- 1 pachet aluat de foitaj (800 g)
- boia de ardei (iute sau dulce, după preferinţe)
- 1 ardei roşu
- parmezan ras
- ulei
- sare şi piper
- pătrunjel
Mod de preparare Foitaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei
Taie ardeiul şi şunca presată în cubuleţe mici şi căleşte-le în tigaie. Într-un bol, amestecă brânza, parmezanul, pătrunjelul mărunţit şi adaugă ardeiul şi şuncă prăjite. Pune şi boiaua de ardei şi sare şi piper după gust.
Aluatul se umple cu compoziţia obţinuta, apoi se rulează şi se prind marginile pentru a nu curge. Taie felii rulada şi aşază bucăţile într-o tavă, pe o hârtie de copt.
Încălzeşte cuptorul şi ţine tava la 190 de grade C, 20-25 de minute. Foitajul e gata când are o culoare aurie.
Poftă bună!