Pentru masa de prânz prepară o reţetă plină de condimente, antricot de vită cu legume la cuptor.

De ce ai nevoie pentru antricot cu legume la cuptor

700 g antricot de vită

1 lingură oregano uscat

1 lingură rozmarin tocat

2 linguri ulei

sare

piper

Pentru sosul de ciuperci

4-5 linguri ulei

100 g picioruşe de la ciuperci

1 ceapă mică, tăiată

1 căţel de usturoi, feliat

2 crenguţe de cimbru

80 g unt

100 ml vin alb

500 ml apă

500 g pălăriuţe de ciuperci

sare

piper

3 cepe, tăiate fin

1 căţel de usturoi, mărunţit

1 ardei iute, tăiat feliuţe

4-5 morcovi

frunze de busuioc, opţional

Cum se prepară antricotul cu legume

Încălzeşti cuptorul. Amesteci oregano cu rozmarinul, uleiul, sare şi piper, după gust. Feliezi carnea de vită şi o freci cu ierburile aromatice. Aşezi feliile într-o tavă şi le dai la cuptor până se pătrund. Le scoţi, le acoperi cu folie de aluminiu şi le dai deoparte.

Pentru sosul de ciuperci, încingi uleiul, adaugi picioruşele, ceapa, usturoiul, cimbrul, sare şi piper, după gust. Ţii pe foc până se caramelizează, amestecând continuu. Adaugi 30 g de unt, torni vinul şi mai ţii până scade complet lichidul. Pui apa şi laşi să dea în clocot, apoi fierbi până când compoziţia scade cu două treimi. Treci sosul printr-o sită fină şi îl dai deoparte.

Separat, încingi restul de ulei, adaugi pălăriuţele de ciuperci feliate şi condimentezi cu sare şi piper. Ţii pe foc până se înmoaie şi se rumenesc uşor. Pui ceapa, usturoiul şi ardeiul iute, amesteci bine şi mai ţii pe foc 1 minut, adugi restul de unt şi îl laşi să se topească. Torni sosul de ciuperci preparat în prealabil şi omogenizezi ca să se combine aromele şi îl răstorni cu tot cu ciuperci într-o tavă termorezistentă. Aşezi feliile de carne, iar printre ele, pui câţiva morcovi întregi. Dai la cuptor până se rumeneşte carnea şi scade sosul. Serveşti friptura, dacă vrei, decorată cu frunze busuioc verde.

Loading...