Când îţi doreşti o masă apetisantă, cu un aspect inedit, încearcă o reţetă de antricot de vită în sos cremos de usturoi şi parmezan, perfectă pentru ocaziile deosebite.

Ingrediente

4 bucăţi medii antricot de vită
4 linguri ulei
2 linguri pătrunjel tocat
sare
piper

Pentru sos

60 g unt
4 căţei de usturoi, pisaţi
2 linguri făină
230 ml supă de vită
1 linguriţă busuioc uscat
½ linguriţă oregano
120 g smântână
50 g parmezan ras
30 g cremă de brânză
sare
piper

Mod de preparare

Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi usturoiul şi îl căleşti 1-2 minute. Amesteci cu făina, încă 1 minut. Încorporezi treptat supa de vită, busuiocul şi oregano. Combini cu smântâna, parmezanul şi crema de brânză, până ce sosul începe să se îngroaşe, 1-2 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Ungi bucăţile de carne cu puţin ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 1 minut, pe fiecare parte. Le dai la cuptorul bine încins, 5-7 minute, întorcându-le o dată. Serveşti cu sos şi pătrunjel.

Sursa http://damndelicious.net

Loading...