Antricot de viţel cu ciuperci şi bacon

antricot, ciuperci jpeg

Nu ştii ce să mai prepari? Atunci ce spui de o porţie de antricot de viţel cu ciuperci şi bacon?

De ce ai nevoie pentru antricot de viţel cu ciuperci şi bacon

500 g antricot de viţel › 450 g ciuperci › 350 bacon › 3 roşii › 3-4 căţei de usturoi › pătrunjel pentru decor › sare › piper › 150 ml apă › 1 pahar cu vin › ulei

Cum se prepară antricot de viţel cu ciuperci şi bacon

Speli carnea şi o usuci pe şerveţele de bucătărie. O tai felii şi o netezeşti puţin cu ajutorul unui cuţit sau chiar cu podul palmei. Tai cubuleţe baconul. Speli roşiile, le cureţi de cotoare şi le toci mărunt. Speli ciupercile şi le tai fără să le scoţi codiţele. Pui uleiul într-o tavă, apoi roşiile, iar deasupra adaugi feliile de carne pliate, umplute cu bacon şi ciuperci.

Torni apa şi vinul şi dai la cuptor acoperit cu folie de aluminiu. După aproximativ 45 de minute scoţi folia, condimentezi cu piper şi usturoi şi laşi să se rumenească frumos carnea. Când este gata, scoţi tava, potriveşti de sare şi asezonezi friptura cu pătrunjel tocat.