Antricot de viţel în stil mexican
Începe sezonul grătarelor, al fripturilor rumenite, al burgerilor şi al legumelor suculente. Profită de vremea frumoasă şi găteşte în aer liber aceste antricoate delicioase de viţel, cu sos chimichurri.
- 2 antricoate medii de viţel cu os
- 2 linguri sos picant
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 lingură ulei
- sare şi piper, după gust
- ½ linguriţă
- coriandru măcinat
- felii de lămâie, opţional
- roşii cherry
- sos chimichurri
- 1 legătură pătrunjel
- 3 căţei usturoi
- 1 linguriţă oregano uscat
- 50 ml ulei de măsline
- 2 linguri oţet din vin roşu
- sare şi piper, după gust
- fulgi de ardei iute, opţional
Faci o marinată din sos picant, ulei, coriandru, boia dulce, sare şi piper. Freci bine antricoatele, apoi le laşi la marinat 30 de minute, la temperatura camerei.
Le rumeneşti pe grătarul încins, câte 4 minute pe fiecare parte, pentru o friptură medie, sau mai mult dacă doreşti o friptură bine făcută.
Pentru sos, speli pătrunjelul şi cureţi usturoiul. Pui toate ingredientele într-un mojar sau într-un blender şi le mărunţeşti. Subţiezi sosul cu ulei de măsline şi oţet, asezonezi cu sare şi piper şi, dacă vrei, cu fulgi de ardei iute.
Serveşti antricoatele cu sos chimichurri şi, dacă vrei, cu felii de lămâie şi cu roşii cherry la grătar.
Aripioare de pui cu sos chilli
, bune de te lingi pe degete.
FOTO: Shutterstock