Aperitiv cu ardei umpluţi

1 shutterstock 224525734 jpg jpeg

Legumele sunt vedetele mesei vara, iar tu trebuie să profiţi de ele. Fie că le combini cu brânzeturi sau carne, fie că le mânânci simple, bucură-te de aroma lor din acest sezon!

Ingrediente

4 ardei graşi

2 roşii mari

1 lingură capere

50 g măsline kalamata fără sâmburi

150 g telemea veche de oaie

1 ceapă roşie

1 linguriţă pătrunjel verde tocat

1/2 linguriţă cimbru verde tocat

4 linguri ulei de măsline

sare

piper

Speli ardeii, tai un căpăcel şi cureţi cotorul, nervurile şi seminţele.

Speli roşiile, le îndepărtezi cotorul şi seminţele, apoi le tai cubuleţe. Mărunţeşti ceapa roşie şi transferi legumele într-un castron. Adaugi măslinele, caperele, pătrunjelul, cimbrul, telemeaua sfărâmată, torni uleiul de măsline şi condimentezi cu piper şi cu sare (dacă e cazul, pentru că telemeaua şi caperele sunt sărate).

Cu această compoziţie umpli ardeii şi îi serveşti imediat, ca aperitiv.

FOTO Shutterstock