Ingrediente: 400 g carne tocată, 2 căţei de usturoi, 2 ouă

Pentru sosul de brânză: 100 g făină, 100 g unt, 500 ml lapte, 200 g brânză cedar, 200 g ciuperci, sare, piper

Pentru clătite: 500 g făină, 1 l lapte, 3 ouă, sare

Pentru decor: 2 fire ceapă verde, ½ ardei gras roşu

Mod de preparare:
Amesteci laptele cu făina şi ouăle, adaugi un praf de sare şi baţi bine, să se omogenizeze compoziţia. Faci clătite din această compoziţie. Amesteci carnea cu usturoiul zdrobit, ouăle, sare şi piper, după gust.

Pentru sosul de brânză încălzeşti untul la foc mic, adaugi făina şi laşi până se aureşte. Torni laptele amestecând continuu şi laşi pe foc mic până se leagă sosul. Adaugi brânza rasă, condimentezi cu sare şi piper, sotezi ciupercile curăţate şi tăiate felii şi le adaugi în sos.

Umpli clătitele cu amestecul de carne şi le rulezi. Le aşezi într-o tavă unsă cu unt, torni sosul de brânză peste ele şi le bagi în cuptorul bine încins, la foc potrivit, circa 20 de minute. Le serveşti asezonate cu ceapă verde şi ardei gras roşu tocate mărunt.

Loading...