Acest aperitiv este perfect pentru masa de Paşte. Îi mulţumim lui Ion Giurgiu Şerban, din Medgidia, că ne-a trimis această reţetă. Vă intivăm şi pe voi să ne trimiteţi reţete la adresa [email protected]!

Ingrediente:

Pentru aluat:
150 g unt
2 gălbenuşuri
2-3 linguri apa rece
un praf de sare
făină

Pentru umplutură:
3 legpturi leurdă
1 legatură mărar
1 ou
200 g branza Feta

Mod de preparare:

Untul se taie cuburi şi se amestecă cu faină, apa, gălbenuşurile şi sarea. Se lucrează repede fără a frământa prea tare, atât cât să rezulte un aluat uniform. Se acoperă cu folie şi se dă la rece.

Leurda se toacă şi se înăbuşă cu puţină apă şi ulei. Se lasă să se răcescă, apoi se adaugă ouăle, brânza fărâmată, mărarul şi eventual piper.

Aluatul se întinde sub forma unei foi rotunde, în centru se aşază un castronel cu gura în jos, iar de jur împrejurul castronului se pune umplutura de brânză. Se ia castronul, iar cercul rămas neacoperit se taie cu un cuţit în 8 raze care se ridică peste umplutură.

Se unge cu glăbenuş şi se dă la cuptor până se rumeneşte.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...