Poţi prepara acest aperitiv la orice ocazie, dar mai ales dacă vrei să îţi impresionezi prietenii care vin în vizită.

Ce ai nevoie

Pentru pâine
30 g drojdie
1 linguriţă zahăr
500 g făină
250 ml lapte
1 vârf cuţit de sare
3 linguri ulei

Pentru umplutură şi decor
250 g maioneză
200 g brânză de vaci
2 linguri muştar
sare
piper
250 g hering sărat
1 ceapa mică
3 castraveciori muraţi
6 ouă fierte tari
3 linguri mărar tocat

Pentru decor
roşii cherry
2 ouă
mărar verde

Mod de preparare

Se amestecă drojdia cu zahărul, o lingură de făină, puţin lapte călduţ şi se lasă să crească. Se cerne făina cu sarea, se adaugă laptele, uleiul şi drojdia crescută. Se frământă un aluat potrivit de tare şi se lasă să crească. Se modelează aluatul şi se aşază într-o formă rotundă de 26 cm unsă cu unt. Se lasă să crească 20 de minute, după care se coace în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Se lasă să se răcească.

Se amestecă brânza de vaci cu maioneza şi cu muştarul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se pune heringul afumat tocat în 1/3 din amestec împreună cu ceapa tocată, în a doua treime se pun castraveţii muraţi tocaţi mărunt. Ultima parte de compoziţie rămâne simplă.

Se taie pâinea în trei pe orizontală. Se întinde pe partea de jos umplutura de hering, se acoperă cu pâine, se pune umplutura de castraveţi, ouăle fierte tari tăiate sferturi şi mărarul tocat. Se acoperă cu partea de sus a pâinii şi se dă la rece peste noapte. Înainte de servire, se unge cu umplutura simplă rămasă şi se decorează, după imaginaţie, cu ouă fierte, roşii cherry şi mărar.

Loading...
Evaluează articolul