Încearcă şi tu o reţetă simplă de aperitiv picant cu dovlecei.

Ingrediente
5-6 căţei usturoi
2 ardei iuţi
4 dovlecei
50 ml ulei
250 ml oţet
500 ml apă
piper boabe
1 linguriţă sare

Mod de preparare

Tai capetele dovleceilor, apoi îi faci felii subţiri. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti dovleceii, până mai scade zeama lăsată, apoi adaugi usturoiul tocat
şi ardeii tăiaţi bucăţi, cărora le-ai îndepărtat seminţele. Dai deoparte şi laşi la răcorit.

Combini apa cu oţetul, sarea şi piperul, aşezi pe foc şi ţii să dea un clocot, apoi laşi la răcit. Pui dovleceii în borcane sterilizate, torni oţetul, laşi 10 minute să tragă lichidul, apoi completezi dacă mai este nevoie. Pui capacele borcanelor şi le dai la rece.

Loading...
Evaluează articolul