Vrei să prepari câteva aperitive simple şi rapide, care să îi cucerească pe musafirii tăi? Sau vrei să îi impresionezi pe cei dragi la mesele festive, cu un preparat inedit? Încearcă această reţetă de tarte cu mere, sfeclă şi brânză cheddar.

Aperitive cu mere, sfeclă şi brânză cheddar - Ingrediente

1 foaie de aluat foitaj congelat (decongelat în prealabil şi tăiat în 6 bucăţi rotunde)
90 g brânză cheddar, dată prin răzătoare (sau alt tip de caşcaval, după gust)
1 măr mic, fără cotor, tăiat felii foarte subţiri
1 sfeclă mică, spălată, curăţată şi tăiată felii foarte subţiri
sare grunjoasă
piper negru măcinat
½ linguriţă frunze proaspete de cimbru

Aperitive cu mere, sfeclă şi brânză cheddar - Mod de preparare

Tai foitajul cu o formă rotundă, de biscuiţi sau fursecuri. Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Aşezi bucăţile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi înţepi coca din loc în loc cu o furculiţă. Presari brânza rasă. Peste brânză pui câte 2-3 feliuţe de măr. Strecori 2-3 feliuţe de sfeclă roşie printre feliile de măr, iar la final, presari restul de brânză rasă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi presari cu frunze de cimbru. Dai tava la cuptorul încins, până se rumeneşte aluatul şi se umflă foitajul, aproximativ 13-15 minute. Serveşti aceste tarte cu mere, sfeclă şi brânză cheddar calde sau la temperatura camerei.

Sursa + foto: assets.marthastewart.com

Aperitiv rapid: mini-pizza din dovlecei FOTO

Brioşe aperitiv

Aperitiv de vară: piersici învelite în şuncă

Aperitiv rapid: bărcuţe cu hummus şi castraveţi

Aperitive cu dovlecei şi crustă de parmezan

Loading...