Arancini înseamnă „portocale mici” în italiană. Aceste biluţe de orez conţin o umplutură de brânză delicioasă şi sunt excelente pentru a fi servite ca antreu la o petrecere sau pentru un prânz uşor, alături de o salată.

Ingrediente pentru arancini cu prosciutto şi mazăre:

750 ml supă de pui clară
275 ml apă
30 g unt
1 ceapă tocată mărunt
1 căţel de usturoi sfărâmat
300 g orez arborio
60 g mazăre congelată
40 g parmezan ras
60 g prosciutto tăiat mărunt
Sare şi piper
5 biluţe mari de mozarella tăiată în bucăţi
75 g făină
3 ouă
250 g pesmet
ulei

Mod de preparare:

Pune supa de pui şi apa într-o oală şi fierbe-le. După ce au dat un clocot, redu focul şi acoperă cu un capac. Între timp, încinge untul într-o tigaie, găteşte ceapa tocată şi usturoiul.

Adaugă orezul, amestecă şi pune jumătate din amestecul de supă şi apă. Lasă focul mic până lichidul este absorbit. Continuă să adaugi supă în tranşe, amestecând, până lichidul se absoarbe, după fiecare adăugare.
Adaugă mazărea, parmezanul şi prosciutto.

Pune risotto-ul într-o tavă mare şi lasă-l la răcit pentru 30 de minute.

Cu o lingură, ia din amestecul de risotto şi fă biluţe, adaugă câte o bucăţică de mozarella în centrul fiecărei biluţe şi apoi închide-o bine. Trece fiecare biluţă prin făină, scutură excesul, trece-o prin ou, pesmet şi apoi pune-o în tigaia încinsă cu ulei până devine aurie. Scoate biluţele pe un şervet aborsbant, apoi serveşte-le! 

Loading...