Mulţumim Andreei Rădulescu din Bucureşti pentru această reţetă simplă de post.

Ingrediente

ardei capia mici (20-25 bucati)
150 g orez cu bobul lung
45 ml otet de orez
2 lingurite sare
7 lingurite zahar
verdeata

Mod de preparare

Spalam si curatam ardeii. Se spala orezul cu apa rece foarte bine pana apa este limpede. Se varsa cu grija apa si se lasa orezul sa stea cam 20-30 minute pana devine alb mat. Se pune orezul in vasul in care il fierbem si adaugam atata apa cat sa depaseasca cu 2,5cm orezul. Punem la fiert la foc mare si se lasa 5 minute, apoi reducem la foc mic si lasam sa fiarba 10 minute. Lasam deoparte acoperit 10-15 minute.

Pana se raceste se prepara “sosul”. Se pune otetul de orez, zaharul si sarea la foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul, respectiv sarea. Adaugam verdeata taiata marunt. Se rastoarna orezul intr-un vas intins, turnam otetul de orez preparat si amestecam cu grija pana orezul absoarbe lichidul. Cu coada unei lingurite umplem ardeii cu orez.

Loading...