Mulţumim Adrianei Mariana Rada pentru această reţetă de ardei cu salată de cuşcuş.

Ingrediente

1 ardei rosu
1 ardei galben
1 morcov
4 linguri cuscus
1 castravete de gradina
1/2 legatura de patrunjel verde
2 rosii mari coapte
sucul de la 1/2 lamaie
2 linguri ulei
sare

Mod de preparare

Cuscusul se pune intr-un castron si se toarna apa fierbinte proportional.(la 4 linguri cuscus cam 300 ml apa fiarta).Se acopera si se lasa asa pana se umfla(cam 20 minute).Intre timp se curata de seminte si filamente albe ardelul rosu. Morcovul se da pe razatoarea mica.Rosii se pun in apa fiarta un minut si apoi se decojesc de coaja.Rosii,castravetele si ardelul rosu se taie cubulete marunte.Apoi se amesteca toate cu cuscusul umflat.Se potriveste gustul de sare apoi se adauga uleiul,sucul de lamaie si frunzele de patrunjel tocate marunt.Se amesteca bine si se umplecu aceasta salata ardeiul galben taiat in doua (se pastreaza codita).

RADA ADRIANA MARIANA din loc. ORADEA

Loading...
Evaluează articolul