Dacă te-ai plictisit de clasicele "bărcuţe" de ardei umpluţi cu brânză, încearcă acest antreu în varianta caldă, gratinat la cuptor. Nu vei regreta!
 
Ingrediente
 
  • 2 ardei mari
  • 1 lingură ulei
  • 250 g telemea
  • 1 ou
  • 1 căţel usturoi
  • 3 fire busuioc
  • 2 fire ceapă verde
  • sare, după gust
  • piper
  • pătrunjel tocat, pentru decor
1Pentru umplutură, amesteci telemeaua rasă cu oul, ceapa verde tocată, cu 2 fire de busuioc tăiate fin şi usturoiul pisat. Condimentezi cu piper, după gust şi, dacă e cazul, mai adaugi sare.
 
Speli ardeii, îi tai în jumătăţi, îi cureţi de cotoare, nervuri şi seminţe. Ungi cu ulei fiecare jumătate şi o umpli cu amestecul de brânză. Procedezi aşa până termini ingredientele. Aşezi bărcuţele de ardei pe grătarul de la cuptor şi le laşi până când se gratinează brânza.
 
Decorezi cu busuiocul rămas şi cu pătrunjel tocat. 
 
FOTO: Shutterstock
Loading...