Ardei iuţi în oţet

ardei iuti jpeg

Ştiai că ardeiul iute ajută la echilibrarea tensiunii arteriale? Bun la orice masă, încearcă reţeta pe care ţi-o propunem astăzi.

Ingrediente 1 kg ardei iuţi 350 ml oţet 350 ml apă 1 lingură zahăr foi dafin 1 linguriţă sare 50 ml ulei 1 căpăţână usturoi boabe muştar boabe coriandru

Mod de preparare

Amesteci apa cu oţetul, uleiul, adaugi căţeii de usturoi curăţaţi, boabe de muştar şi coriandru, după gust, foi de dafin, sarea şi zahărul. Laşi să dea un clocot, opăreşti ardeii un minut, apoi îi scoţi şi-i laşi la răcorit. Îi aşezi în borcane şi torni zeama peste ei, cu tot cu condimente, apoi le înfiletezi capacele şi le dai la rece.