Când cumperi ardei graşi, ţine cont de preparatele pe care vrei să le găteşti. Cei care nu au foarte multe seminţe pot fi folosiţi în tocăniţe sau ciorbe. Iar cei cu pulpă groasă sunt delicioşi în aperitive, umpluţi cu brânză şi diferite compoziţii.

Ardei umpluţi - Ingrediente

2 ardei graşi
3-4 fire pătrunjel
1 lingură smântână
200 g brânză feta sau telemea
3-4 fire mărar
1 ceapă verde
1 linguriţă boia, după gust
1 linguriţă ardei gras, mărunţit

Preparare

Amesteci într-un vas brânza cu smântâna. Tai mărunt ceapa, mărarul şi pătrunjelul şi le încorporezi în compoziţie. Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi nervuri. Umpli un ardei cu jumătate de amestec, iar în restul încorporezi ardeiul mărunţit, boia şi o pui în celălalt ardei gras.

Foto: Profimedia

Loading...