Ardeiul gras este o legumă versatilă, care poate fi folosită în zeci de preparate. În loc de clasicii ardei umpluţi, încearcă această combinaţie la cuptor: un fel de mâncare inedit, dar savuros!

 

Ingrediente
 
2 ardei graşi roşii
2 ardei graşi galbeni
2 cepe roşii
300 g cremă de brânză
200 g telemea sărată
½ legătură pătrunjel
1 linguriţă cimbru uscat
2 linguri ulei de măsline
½ legătură mărar
sare
piper
 
Tai jumătaţi ardeii, îi cureţi de cotoare, de nervuri şi de seminţe, îi speli şi îi ştergi cu un prosop de hârtie. Tai julien ceapa şi câte o jumătate de ardei din fiecare soi.
 
Într-un bol, amesteci crema de brânză cu telemeaua fărâmiţată, ceapa, feliile de ardei gras, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, cimbrul uscat şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Umpli fiecare jumătate de ardei cu crema de brânză şi le transferi într-o tavă.
 
Stropeşti legumele cu uleiul de măsline şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 20-25 de minute, până ce ardeii s-au înmuiat. Decorezi antreul cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock