Ardei umpluţi cu carne de vită – Reţeta pas cu pas

ardei umpluti cu carne de vita jpeg

Această mâncare delicioasă cu carne te va cuceri pe dată, iar dacă te grăbeşti şi vrei să găteşti ceva rapid, reţeta de mai jos este perfectă! În doar 30 de minute, vei pregăti 3 porţii de ardei umpluţi cu carne de vită, pe care îi poţi servi cu o delicioasă garnitură de orez basmati.

Ardei umpluţi cu carne de vită – Ingrediente

3 ardei graşi roşii 500 g carne tocată vită 2 cepe 2 căţei de usturoi 10 g maghiran 10 g pătrunjel 50 g seminţe de pin 1 lingură muştar 1 ou 70 g pesmet 1 lingură pastă de tomate 150 ml vin roşu 250 ml supă de legume 200 g orez basmati apă 2 linguri boia sare piper

Ardei umpluţi cu carne de vită – Mod de pregătire

Toci ceapa şi usturoiul, apoi toci maghiranul şi pătrunjelul. Tai ardeii graşi în jumătăţi şi le scoţi cotorul şi seminţele. Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C.

image

Amesteci într-un vas mare carnea tocată de vită cu jumătate din ceapa tocată, apoi adaugi usturoiul, seminţele de pin, muştarul, oul şi pesmetul şi omogenizezi. Condimentezi cu boiaua şi pui sare şi piper, după gust.

image

Umpli jumătăţile de ardei cu compoziţia de carne tocată şi îi sotezi într-o cratiţă, aproximativ 2-3 minute.

image

Scoţi ardeii din cratiţă şi căleşti ceapa rămasă, până se rumeneşte. Adaugi pasta de tomate şi torni în vas vinul roşu. Ţii pe foc şi laşi să scadă sosul.

image

Aşezi din nou ardeii în cratiţă şi torni supa de legume. Îi dai la cuptor 30 de minute. Între timp, pui orezul, apa şi sare, după gust, într-o oală şi îl fierbi conform indicaţiilor de pe pachet.

image

Când ardeii s-au înmuiat, îi scoţi din cratiţă şi apoi fierbi la foc mic sosul, ca să se îngroaşe, dacă este nevoie. Serveşti ardeii umpluţi alături de orezul fiert şi sosul rămas.

image

kitchenstories.io