Dacă te-ai plictisit de reţeta clasică de ardei umpluţi îţi propunem să încerci acest preparat super simplu de pregătit şi extrem de gustos şi savuros.

Ingrediente necesare pentru ardei umpluţi cu ton:

- şase ardei graşi
- două conserve de ton bucăţi
- 100 de grame de unt
- o ceapă mare tăiată mărunt
- o legătură de pătrunjel
- zeama de la o lămâie
- sare şi piper, după gust
- o lingură de ulei de măsline

Mod de preparare ardei umpluţi cu ton:

Spală ardeii şi taie-i în două pe lungime şi păstrează carapacea cu codiţă.

Curăţă-i bine de seminţe şi pune-i la copt pe grătar încins şi uns cu ulei de măsline.

Ţine fiecare bucată de ardei pe grătar cam cinci minute.

Între timp, scurge tonul din conservă şi mărunţeşte-l cu furculiţa, iar într-un alt bol, freacă untul şi adaugă peştele puţin câte puţin.

Pune sare, piper şi zeama de la lămâie şi amestecă bine până se omogenizează. Adaugă apoi ceapa şi amestecă până obţii o pastă.

Decojeşte ardeii copţi şi umple fiecare jumătate cu pasta de peşte, apoi dă pentru 5-7 minute la cuptor, potrivit avantaje.ro.

Presară pătrunjel tocat mărunt şi poţi servi.

Loading...