Când ai poftă de ardei umpluţi, poţi să reinterprezi un pic reţeta şi să o adaptezi cu ajutorul câtorva ingrediente din bucătăria mexicană. Încearcă şi tu această reţetă de ardei umpluţi cu carne tocată de vită, fasole neagră, orez, roşii şi multe condimente. Vei descoperi cât de gustoşi sunt ardeii în această combinaţie de arome.

Ardei umpluţi în stil mexican - Ingrediente (6 porţii)

1 lingură ulei de măsline
230 g carne de vită, tocată
2 linguriţă praf de chilli
2 linguriţe chimion măcinat
½ linguriţă sare
250 g orez fiert sau 120 g orez nefiert
230 g boabe fasole neagră (aprox. ½ conservă), scurse
1 roşie mare, tăiată felii
6 ardei graşi verzi, medii
160 ml sos de roşii (sos marinara, pe care îl foloseşti de regulă la spaghete)
160 ml apă
brânză mozzarella
brânză cheddar

Ardei umpluţi în stil mexican - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Încingi o tigaie şi pui uleiul de măsline. Imediat adaugi carnea tocată de vită şi o căleşti, amestecând constant, până capătă o culoare maronie şi este bine pătrunsă. Iei tigaia de pe foc, scurgi excesul de grăsime, adaugi 1 linguriţă de praf de chilli, 1 linguriţă de chimion, ¼ linguriţă sare şi amesteci bine, ca să se combine aromele.

În aceeaşi tigaie, luată de pe foc, adaugi fasolea neagră scursă, roşiile tăiate şi orezul fiert în prealabil. Adaugi mai multe condimente în carnea tocată (1 linguriţă praf de chilli, 1 linguriţă chimion, ¼ linguriţă sare) şi amesteci.

Pregăteşti ardeii pentru a-i umple: le tai partea de sus, codiţa şi le scoţi cotorul cu seminţe. Umpli fiecare ardei cu compoziţia de mai sus. Torni sosul de roşii într-o tavă de copt şi torni apa. Nu torni toată cantitatea de-odată, ci atât cât trebuie ca să mai subţiezi sosul marinara.

Aşezi ardeii umpluţi în tava înaltă. Razi mozzarella şi cheddarul. Poţi să razi brânză şi peste sosul de roşii. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins 30-40 de minute, până când ardeii se înmoaie, iar umplutura este pătrunsă. Serveşti ardeii în boluri adânci, cu puţin sos de roşii.

Timp de preparare: 1 oră
Sursa + foto: juliasalbum.com

Ardei umpluţi cu orez şi ciuperci

Ardei umpluţi cu carne de curcan şi cartofi

Ardei umpluţi cu ouă

Loading...