Cu garnitură sau fără, nişte aripi de pui buffalo cu sos de smântână şi ceapă verde sunt parte delicioasă a meniului unei zile la sfârşit de săptămână.

Ingrediente pentru aripi de pui buffalo cu sos de smântână şi ceapă verde

1 kg aripioare de pui mai mari
250 ml supă de pui
50 g unt
3 linguri pastă de tomate
3 căţei de usturoi
1 ardei iute
3 cepe
şofran
coriandru
pătrunjel verde
coajă rasă de lămâie
sare
piper

Pentru sos
200 g smântână
3 căţei usturoi
2 fire ceapă verde tocată
sare

Mod de preparare pentru aripi de pui buffalo cu sos de smântână şi ceapă verde

Se spală aripioarele, se ­taie în două, se presară cu sare şi se pun la prăjit ­într-o tigaie cu unt. Se scot aripioarele deoparte, iar în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt cu usturoiul pisat şi se adaugă ­supa de pui. Se pun restul de condimente, după gust, ­ardeiul iute tocat mărunt şi pasta de tomate. Se fierbe sosul până se ­îngroaşă. Se adaugă bucăţile de carne prăjite şi se clocotesc două minute, pentru a se contopi carnea cu sosul.

Pentru sosul de smântână, amesteci smântâna cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată şi puţină sare. Eventual diluezi cu puţină apă. Ai obţinut cele mai bune aripi de pui buffalo cu sos de smântână şi ceapă verde.

Loading...
Evaluează articolul