Ingrediente: 3 vinete mari, 4 linguri pastă de susan (tahini), 4 linguri ulei de măsline, 3-4 căţei de usturoi, 3 linguri zeamă de lămâie, ½ legătură pătrunjel, sare, piper

Mod de preparare:
Număr porţii: 4
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mică

Coci vinetele pe flacăra ara gazului, le acoperi până se răcesc, apoi le cureţi de coajă, le laşi să se scurgă şi le toci fin. Adaugi peste vinete puţin câte puţin uleiul de măsline, amestecând continuu cu o lingură de lemn sau cu mixerul.

Pui pasta de susan, ustu roiul pisat, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust, şi pă trunjelul tocat. Amesteci bine salata şi o aşezi pe un platou. O serveşti cu felii de lămâie.

Loading...
Evaluează articolul