Regăseşte în această prăjitură savoarea inegalabilă a miraculoaselor nuci. O reţetă care te va cuceri!

 

Ingrediente

  • 500 g foi de plăcintă
  • 200 g unt
  • 300 g nuci măcinate
  • 3 linguri miere
  • 1 praf de sare

Pentru sirop

  • 200 ml apă
  • 250 g zahăr
  • 50 g miere
  • 1 esenţă vanilie
  • 2 linguri apă de flori de portocal, opţional
  • ¼ linguriţă cardamom măcinat, opţional

Pentru decor

migdale descojite, opţional

Topeşti untul la foc mic, apoi îl laşi la răcit. Amesteci nucile măcinate cu mierea şi cu praful de sare.

Ungi o tavă cu unt topit. Aşezi o foaie de plăcintă, având grijă să acopere complet fundul tăvii. O ungi cu unt, aşezi următoarea o foaie şi ungi din nou cu unt. Faci acest lucru cu jumătate din foile de plăcintă. Răstorni umplutura de nuci şi o nivelezi. Aşezi peste ea restul foilor de plăcintă, ungându-le pe fiecare în parte cu unt topit.

Tai baclavaua în formă de romburi cu un cuţit foarte bine ascuţit, apoi torni untul rămas. Dacă doreşti, pe fiecare romb pui o migdală descojită. Dai tava la cuptorul preîncălzit, 20 de minute la 180 °C, apoi 40 de minute, la 150 °C.

Între timp, prepari siropul din apă, zahăr, miere, esenţă de vanilie şi, dacă doreşti, îl aromatizezi cu apă de flori de portocal şi cardamom. Pui vasul pe foc mic, fără să amesteci în sirop. După ce dă în clocot, mai laşi pe aragaz 8-10 minute, până ce se îngroaşă. Scoţi baclavaua din cuptor şi torni imediat siropul. O laşi să se răcească complet înainte de a o servi.

FOTO: Shuttertsock

 

Loading...