Baclava cu scorţişoară şi rom

baclava scortisoara rom jpeg

Întotdeauna mi-a fost un pic de teamă să pregătesc baclava cu scorţişoară şi rom. Şi asta pentru că m-am gândit că nu o să-mi iasă aşa bună cum ar trebui. Dar am urmat această reţetă şi a ieşit absolut delicioasă.

Ingrediente pentru baclava cu scorţişoară şi rom

500 g foi de plăcintă 300 g miez de nucă 150 g unt 2 linguri scorţişoară măcinată 200 g zahăr 150 ml miere de albine 200 ml apă 3 linguri rom

Mod de preparare pentru baclava cu scorţişoară şi rom

Treci miezul de nucă prin maşina de tocat, îl amesteci cu scorţişoara măcinată şi tai foile de plăcintă la dimensiunea tăvii în care urmează să fie coaptă baclavaua. Ungi tava cu unt sau margarină, aşezi două-trei foi de plăcintă, unse fiecare cu unt, presari un strat de nucă cu scorţişoară, adaugi alte două-trei foi de plăcintă unse şi presari alt strat de nuci cu scorţişoară. Închei cu alt set de două-trei foi de plăcintă pe care le ungi bine şi deasupra.

Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, tai prăjitura (în romburi sau pătrate) şi introduci tava în cuptorul bine încălzit pentru aproximativ 30 de minute, până când foile de deasupra

sunt frumos rumenite. Între timp, fierbi apa cu zahărul, adaugi romul şi torni siropul fierbinte peste baclavaua proaspăt scoasă din cuptor. Siropul trebuie să fie suficient

pentru a acoperi bine prăjitura. La sfârşit, torni peste prăjitură mierea de albine şi laşi baclavaua să se însiropeze bine câteva ore înainte de a fi servită baclavaua cu scorţişoară şi rom.