De provenienţă din Etiopia, însă cultivate la scară redusă în România, bamele sunt unele dintre cele mai recomandate legume, pentru valoarea lor terapeutică.

Din aceeaşi familie cu bumbacul, cafeaua şi hibiscusul, legumele verzi şi lunguieţe reprezintă o sursă importantă de nutrienţi vitali pentru organism.Sărace în calorii, dar bogate în vitamine şi minerale: A, C, tiamina, calciu, zinc, fibre, riboflavina, betacaroten, potasiu, magneziu şi vitamina B6, bamele sunt recomandate în special viitoarelor mame, datorită acidul folic pe care îl conţin şi care ajută la dezvoltarea tubului neural al fătului.

Mucilagiul din bame micşorează nivelul de colesterol şi acidul din bilă, eliminând astfel toxinele prin filtrarea ficatului şi curaţă intestinul gros, graţie proprietăţilor laxative.

Consumate cu regularitate, bamele vindecă întregul organism. Astfel, tratează inflamaţia plămânilor şi calmează simptomele de colon iritabil. Datorită conţinutului de vitamina C, bamele au şi un puternic efect antioxidant şi antiinflamator.

Iar beneficiile bamelor pentru organism nu se opresc aici:
................
Află de ce e bine să introduci bamele în alimentaţie şi cum le poţi folosi pentru tratamente naturiste

Loading...
Evaluează articolul