Andreea Ramona Guta ne-a trimis la redacţie această inedită reţetă, pe care vă invităm să o preparaţi şi voi. Îi mulţumim!

Ingrediente

4 banane
1/4 cana iaurt/lapte batut/smantana
2 lingurite esenta de vanilie
2 cani faina
1 lingurita bicarbonate de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/4 cana cacao
4-5 linguri apa fierbinte
130g unt moale
1 cana zahar
2 oua mari

Mod de preparare

Intr-un bol,se amesteca banana pasata,iaurtul si esenta de vanilie.

In alt bol,se cerne impreuna faina,bicarbonatul,praful de copt si scortisoara. Se bate untul moale cu zaharul,pe viteza mare.Se adauga un ou,iar dupa ce s-a omogenizat,se adauga si urmatorul.Robotul se muta pe viteza mica,si se adauga cate o lingura din amestecul de banane,si unul din amestecul de faina,pana se termina intreaga compozitie.

Intr-un bol mai micut,se omogenizeaza cacaoa,si apa fierbinte.Se imparte compozitia de banane in 2 parti egale,si in unul dintre ele,se adauga amestecul de cacao. Se pulverizeaza cu ulei aparatul de cake-pops,si se pune cate o lingurita din fiecare amestec,,si se coace pt 8 minute.

Am topit in jur de 200g ciocolata,pe baie de abur.Am scufundat capetele betelor in ciocolata topita,si am infipt in "bombonele".Am lasat 10 minute in support,sa se intareasca ciocolata. Dupa aceea,am scufundat jumatate din bombonele in ciocolata,si am decorat.

Daca nu aveti aparat special pt cake-pops,se coace pt 40-45 minute,la 175grade.Dupa racire,se sfarama aluatul intre degete,si se amesteca cu crema de branza,pana are consistenta potrivita.Trebuie sa se poata modela bilute din aluat,fara sa se sfarame.Dupa ce se formeaza bilutele,se tine in congelator pt 20 minute,pe urma se incepe cu decorarea lor.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora

Loading...
Evaluează articolul