Ingrediente: 250ml apă, 150g făină, 100ml ulei, 4 ouă, 1 praf de sare, 300g frişcă, 150g fistic mărunţit, 10 căpşuni, 100g ciocolată albă

Mod de preparare:
Număr porţii:4
Timp de preparare:50min
Dificultate:mică

Într-o crăticioară, fierbi apa, uleiul şi praful de sare. Când începe să clocotească, torni toată făina şi amesteci energic cu o lingură de lemn, până când aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Iei vasul de pe foc şi continui să amesteci până se răceşte aluatul. Adaugi ouăle pe rând, având grijă ca fiecare să se încorporeze foarte bine. Cu ajutorul unui poş, torni aluatul în forme lunguieţe, distanţate una de alta, pe o tavă unsă şi tapetată cu făină şi dai la cuptor, la foc iute în primele 10-15 de minute şi la foc potrivit încă 5 minute. După ce se răcesc, tai un capac, umpli interiorul cu frişcă, pui la loc capacul şi decorezi cu ciocolată topită, cu fistic mărunţit şi căpşuni.

Loading...
Evaluează articolul