Basbousa cu griş, reţeta turcească de gogoşele însiropate

1 13042477 jpg jpeg

Vrei să prepari un desert uşor şi delicious? Mai jos ai reţeta unui amestec de brânză în aluat însiropat!

De ce ingrediente ai nevoie

150 g brânză de vaci 100 g griş 50 g unt 2 ouă 1 plic praf de copt

Pentru sirop ai nevoie de

400 g zahăr

2 pahare de apă

Cum prepari desertul

Pregăteşte mai întâi siropul şi lasă-l deoparte.

Sfărâmă brânza, amestec-o cu celelalte ingrediente. Rupe bucăţele mici din aluat astfel obţinut, formează bile şi aplatizează-le uşor.

Pune-le într-o tavă unsă. Coace-le în cuptorul încins dinainte, până se rumenesc.

Fierbe-le în sirop 15 minute. Lăsă-le să se răcească şi serveşte-le presărate cu nuci sau fistic, tocate mărunt.