Un fapt mai puţin cunoscut despre andive este acela că tehnica de cultivare a acestora a fost descoperită accidental în Belgia, în 1830, sub numele de witloof, adică frunze albe. Cultivarea andivei provine dintr-o practică de păcălire a cicorii de a creşte la întuneric. În prezent, cel mai mare şi cel mai apreciat cultivator de andive din lume este Franţa.

Andiva are până la 95% apă în compoziţie şi este recomandată în alimentaţia copiilor şi a vârstnicilor, sub formă de suc, deoarece îmbunătăţeşte capacitatea vizuală şi este o bună sursă de fibre alimentare. Consumată în mod regulat, durerile de ochi şi vederea înceţoşată se ameliorează.

În compoziţia andivelor se regăsesc vitamine(A, C, B1, B2, B9, E, K), minerale (fier, seleniu, zinc, calciu, fosfor, sodiu, potasiu, mangan), betacaroten, glucoză, glucide, protide, lipide, antioxidanţi şi fibre, 100 g de frunze având doar 17 calorii.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de andive asupra organismului!

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...
Evaluează articolul