Crocante la exterior şi moi la interior! Nu-i aşa că aceste bezele umplute cu o delicioasă cremă te îmbie să le încerci şi tu?

 

 

Ingrediente 
  • 4 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • zeama de la ½ lămâie
  • 2 linguri nucă măcinată
  • 2 linguri amidon de porumb

Pentru cremă 

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 2 linguri ness dizolvate în 2 linguri de apă caldă
  • 100 g zahăr pudră
Dai drumul la cuptor şi întinzi hârtie de copt într-o tavă. Pentru bezele, trebuie să ai toate ingredientele la temperatura camerei. Storci zeama de lămâie.
 
Răstorni albuşurile în bol şi le mixezi cu sarea, până se întăresc. Adaugi zahărul lingură cu lingură, mixezi până când se dizolvă complet şi devin o spumă tare, apoi pui zeama de lămâie, mixezi şi încorporezi amidonul. La final, trebuie să obţii o spumă tare şi lucioasă.
 
Încorporezi cu o paletă nuca, pui bezeaua într-un poş şi formezi cerculeţe pe hârtia de copt, apoi dai tava la cuptor, la foc mic, până se întăresc. Le laşi la răcit.
 
Mixezi mascarpone cu zahărul la viteză mică, până când se topeşte. Baţi smântâna rece de la frigider, până capătă o consistenţă tare şi, cu mişcări uşoare, o încorporezi în mascarpone, apoi torni, în fir subţire, nessul. Dai crema la frigider, apoi o răstorni într-un poş.
 
Pui cu poşul pe jumătate din bezele cremă, iar pe celelalte le aşezi deasupra.
 
FOTO: Profimedia

 

Loading...