Bezele, reţeta festivă de iarnă

Blue meringues with snowflakes jpeg

Toată lumea adoră bezelele, aşadar trebuie să le prepari. Iată cum le poţi decora special pentru sărbătorile de iarnă!

De ce ai nevoie pentru bezele

Pentru bezele 4 albuşuri 1 praf de sare 160 g zahăr pudră Pentru decor 300 g zahăr pudră apă 2 linguri zeamă de lămâie colorant alimentar

Cum se prepară bezelele

Baţi albuşurile cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul pudră şi continui să mixezi. Trebuie să obţii o spumă densă.

Pe o tavă cu hârtie de copt pui câte o lingură din compoziţe. Coci bezelele o oră la 110 °C şi încă o oră la 140 °C.

Între timp, pregăteşti glazura de zahăr. Amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie. Adaugi apă puţin câte puţin, amestecând cu un tel. Trebuie să obţii o compoziţie densă, cremoasă, care să nu curgă. Jumătate din cantitatea de glazură o amesteci cu colorantul alimentar. Când bezelele s-au răcit, le decorezi cu glazură colorată şi albă.