Deşi reţeta originală foloseşte biban, puteţi folosi orice tip de peşte doriţi şi să-l pregătiţi în acelaşi mod pentru a avea un fel de mâncare la fel de delicios.

Ingrediente pentru Biban

  • 1 biban (1kg, aprox.)
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin (45 ml)
  • piper verde


Mod de preparare


Mai întâi, cojiţi, spălaţi şi tăiaţi cartofii în felii subţiri. Apoi, tăiaţi ceapa fâşii şi puneţi-o  într-un bol cu cartofii.
Preîncălziţi cuptorul la 190 ° C. Pune bibanul pe o hârtie de copt, pe care ai adăugat-o în tavă. Adăugaţi cartofii şi ceapa în jurul peştelui pentru a-i da aroma.
Înainte de coacere, întindeţi deasupra piperul verde uniform şi acoperiţi foaia de copt cu folie de aluminiu.
Introduceţi în cuptor. După 10 minute, scoateţi folia de aluminiu şi ţineţi la copt până când este gata.
Scoateţi tava din cuptor, lăsaţi la răcit puţin, apoi serviţi cald.

Poftă bună!

Loading...