Biscuiţi cu cremă de cocos: Atunci când ţi-e poftă de ciocolată, prepară aceşti senzaţionali biscuiţi. Cei dragi vor fi cuceriţi de gustul intens al acestui desert care îmbină ciocolata şi crema fină de cocos.

 

Biscuiţi cu cremă de cocos

Atunci când ţi-e poftă de ciocolată, prepară aceşti senzaţionali biscuiţi. Cei dragi vor fi cuceriţi de gustul intens al acestui desert care îmbină ciocolata şi crema fină de cocos.

Dificultate medie/Preparare: 3 h/18 bucăţi

Ingrediente:

Pentru biscuiţi

140 g unt moale

100 g zahăr

1 ou mare

5 ml extract vanilie

260 g făină

½ linguriţă praf de copt

1/4 linguriţă sare

Pentru cremă

200 ml lapte integral

100 ml lapte de cocos

100 g zahăr

100 g unt

3 linguri fulgi de cocos

100 g amidon alimentar

Pentru glazură

250 g ciocolată

Pentru ornat

3 linguri fulgi de cocos

Biscuiţi cu cremă de cocos

Mod de preparare

Combini amidonul, zahărul şi fulgii de cocos, apoi torni,  în fir subţire, laptele, amestecând cu un tel, să nu se formeze cocoloaşe. Adaugi laptele de cocos şi fierbi amestecul până se îngroaşă, având grijă să nu se lipească. Laşi la răcit, apoi încorporezi untul şi dai crema la frigider.

Mixezi untul şi zahărul până devin o spumă fină. Încorporezi oul şi extractul de vanilie, apoi pui făina, praful de copt şi sarea. Frămânţi aluatul pe un blat pudrat cu făină, până devine omogen, îl împarţi în două şi îl dai la frigider o oră.

Întinzi din fiecare bucată de aluat o foaie de 0,5 cm grosime, apoi decupezi biscuiţii folosind forme rotunde, cu diametrul de 4-5 cm. Transferi biscuiţii în tăvi cu hârtie de copt şi îi pui în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 12-14 minute. Îi scoţi şi îi laşi să se răcească.

Iei câte doi biscuiţi, pui între ei 1-2 linguriţe de cremă de cocos şi îi presezi uşor. Repeţi operaţia până termini biscuiţii. Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o laşi să se răcorească.

Scufunzi sandviciurile în ciocolată, le scoţi pe hârtie de copt şi le ornezi cu fulgi de cocos. Le laşi la rece o oră înainte de a le servi.

FOTO: Profimedia

 

Loading...