Nimic nu se compară cu aroma acestor „biscuiţi”, aşa cum le spun englezii, proaspăt scoşi din cuptor, aburind, pufoşi şi cu arome de lapte bătut. Îi poţi servi cu unt şi jem, cu nutella, unt de arahide, sau variante sărate, precum cremă de brânză, paste de măsline sau pateu.

Ingrediente pentru biscuiţi de casă cu lapte bătut:

375 făină cu praf de copt
1 lingură zahăr
30 g unt
310 lapte bătut


Mod de preparare: Biscuiţi de casă pufoşi cu lapte bătut

Încinge cuptorul la 220 de grade. Tapetează cu ulei şi foaie de copt o tavă cam de 22 de centimetri, pătrată. Cerne făina şi zahărul într-un bol mare, adaugă untul tăiat cubuleţe şi frământă puţin.

Adaugă laptele bătut şi taie cu un cuţit în aluat ca să încorporezi laptele bătut în făină şi unt. Pune aluatul pe o suprafaţa de lucru pe care ai pus făină, frământă uşor până aluatul devine moale.

Întinde o foaie groasă de 2 centimetri şi taie cercuri cât gura unui pahar mediu. Pune biscuiţii în tavă la o distanţă nu foarte mare. Rulează din nou aluatul şi formează biscuiţi până termini coca. Ia o pensulă de patiserie şi unge biscuiţii cu puţin lapte bătut.
Coace-i pentru 15 minute şi serveşte-i cu gem şi unt. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/buttermilk-scones-with-jam-and-cream-12205

Loading...