Biscuiţi suedezi cu fulgi de ovăz

2 fursecuri jpg jpeg

Dacă ai poftă de ronţăit ceva, aceşti biscuiţi sunt perfecţi. Îi poţi mânca şi la micul dejun, cu iaurt, sau îi poţi savura alături de o ceaşcă de ceai.

  • 120 g unt
  • 220 g zahăr brun
  • 30 g făină
  • esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 170 g fulgi de ovăz

Dai drumul la cuptor şi-l setezi la 170 °C, apoi tapetezi o tavă dreptunghiulară.

Combini untul cu zahărul şi le aşezi pe foc, amestecând constant până obţii consistenţa unei paste mai groase. Dai deoparte, încorporezi făina, sarea şi esenţă de vanilie, după gust. Laşi 10 minute să se răcorească compoziţia, încorporezi oul, apoi fulgii de ovăz şi omogenizezi. Iei câte o lingură de compoziţie, o aşezi în tavă şi o nivelezi în aşa fel încât să obţii un biscuit rotund şi subţire. Procedezi la fel cu restul compoziţiei, având grijă să laşi loc între biscuiţi.

Dai tava la cuptor, la aceeaşi temperatură, 8 minute, până când marginile biscuiţilor încep să se rumenească. Îi laşi să se răcorească, înainte să îi scoţi din tavă. Procedezi la fel  cu restul compoziţiei rămase.

FOTO: Shutterstock