În Postul Mare al Paştilor, creştinii se învrednicesc să se abţina de la consumarea anumitor alimente, precum carnea, ouăle, brânza sau laptele, alegând legume şi verdeţuri, în reţete sănătoase şi săţioase, fără îndoială.

Mancarurile pe baza de legume, in special fierturile, in diverse forme, reprezinta o alternativa atat sanatoasa, cat si indestulatoare.

Borsul, preparat in casa sub formula "a umple borsul", era rezultatul unui ritual incarcat de semnificatii. In general se facea din tarate sau faina de secara ori papusoi, udate mai intai cu apa rece. Apoi, de indata se turna apa clocotita si se lasa la acrit intr-un loc mai cald. Pentru a grabi procesul de dospire, i se adaugau in compozitie husti (depunerile de pe fundul putineiului) sau aluat de paine ce fusese lasat un pic la crescut. (....)

Şi-acum, să pregătim un delicios. Bors cu fasole alba

Ai trebuinţă de: 200 g fasole alba, 100 g morcovi, 100 g ceapa, 4 cartofi, o jumatate de telina, o radacina de patrunjel, verdeata (leustean, marar), bors, sare, ulei...................

Citeşte mai departe cum se prepară un BORŞ DE FASOLE DE POST

Loading...