În Moldova, pe Siret şi pe Prut, ţăranii fac acest borş vesel cu o mână de plevuşcă ca pretext.

Iată o altă variantă, sau ce zice să facem M. Lupescu - Când chiticii sunt fierţi, se scurge borşul de-o parte iar chiticii se pun într-o oală şi se mai prăjesc puţin si apoi, răsturnându-se într-o strachină, se lasă de se răcesc, căci fierbinţi nu-s buni şi bine de mâncat - ceea ce mă face să cred şi să observ că domnul învăţător ori a fost prin Deltă şi i-a învăţat tipicul - dintâi peştele s-apoi zama - ori asta-i meremetul la tot estul de Carpaţi.

Ingrediente

- 1 ceapă
- 1 pătrunjel
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 ardei gras
- 2 roşii
- sare, piper

..................

Află mai departe detaliile acestei delicioase REŢETE ROMÂNEŞTI

Loading...
Evaluează articolul