Prepară un borş de ciuperci după reţeta lui Radu Anton Roman şi toţi cei aşezaţi la masă vor fi încântaţi de deliciul culinar rezultat.

Pe cât de savuroasă, de plină, de catifelată e ciorba asta - una din cele mai cuceritoare fierturi româneşti - pe atât e de izolată, de uitată pe văile pâraielor moldovene. De cate ori mi se întâmplă să ospătez vreun strain, îi fac borş de ciuperci şi merg la sigur: innebuneste de placere.

Cu toate astea, nici o bodega, dar absolut nici una (din cele nenumarate pe unde mi-am tocit coatele si maselele) nu o face!

Cand mananci cu lingura din strachina nu o pune rezemata de strachina, caci se urca calicia in strachina, si mancand-o nu mai poti scapa de dansa. (Gorovei)

Ingrediente: 1 kg ciuperci, de preferinţă de soi bun, păstrăviori de fag, urechiuşe (mai ales), rascovi, painisoare, mânătărci.

Citeşte mai departe AICI şi află toate detaliile acestei delicioase REŢETE ROMÂNEŞTI.

Loading...
Evaluează articolul