Mmmm...cea mai bună ciorbă pentru vreme mohorâtă! Îi simţi aroma? Nu ţi s-a fpcut deja poftă? Păi, ce mai aştepţi?

Ingrediente

500 g carne de porc
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 ţelină mică
1 ceapă mare
1 ardei gras
2 linguri ulei
3 roşii
2 cartofi
1 plic borş
sare
leuştean verde

Mod de preparare

Se spală carnea, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 3 litri de apă cu sare; se spumează şi se fierbe circa 40 de minute la foc mic. Se curăţă zarzavaturile şi ceapa, se dau
pe răzătoarea mare sau se taie după dorinţă. Se călesc în ulei câteva minute şi se adaugă în supă.

Când carnea şi zarzavaturile sunt fierte, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi roşiile decojite date pe răzătoarea mare sau tăiate mărunt. Se fierbe circa 15-20 de minute, se adaugă
borşul, se adaugă 2 l de apă ca să nu fie ciorba prea deasă şi se sărează după gust. Se lasă să dea în clocot, se opreşte focul şi se aromează cu leuştean verde.

sursa foto: ImageFood

Loading...