Ingrediente: 3 cartofi, 2 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ţelină, 1 legătură ceapă verde, 100 g mazăre verde, 200 g afumătură, 6 felii bacon, leuştean, 3 roşii, 500 ml borş, 1 legătură pătrunjel verde, sare

Mod de preparare:
Timp de preparare: 1h
Dificultate: mică

Pui la fiert 4 litri de apă. Cureţi cartofii, morcovii, ţelina şi ceapa verde, le speli, le tai pe toate cubuleţe, le căleşti puţin în două linguri cu ulei şi le torni în oală. Laşi să fiarbă 15-20 de minute şi adaugi mazărea verde. După ce au fiert toate legumele, pui roşiile date pe răzătoare şi afumătura tăiată bucăţi, prăjită şi scursă de grăsime.

Fierbi borşul separat, îl torni în ciorbă şi potriveşti gustul de sare. Înainte să iei ciorba de pe foc, presari pătrunjelul şi leuşteanul tocate mărunt. Prăjeşti feliile de bacon ca să devină crocante şi le adaugi în ciorbă când o aduci la masă.

Loading...