Un preparat din bucătăria italiană, braciolele combină savoarea cărnii de vită cu aroma proaspătă a roşiilor. Le încerci?

 

Ingrediente

  • 4 felii carne de vită
  • 125 g parmezan ras
  • 250 g caşcaval ras
  • 125 g pesmet
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 fire pătrunjel
  • 75 ml ulei
  • 1 kg roşii
  • sare, după gust
  • piper, după gust 

Opăreşti roşiile, le descojeşti, le pui în blender şi le faci un sos.

Speli carnea, o usuci cu şervete de hârtie şi o laşi deoparte.

Separat, mărunţeşti usturoiul şi 2 fire de pătrunjel, adaugi brânzeturile, pesmetul, sare, piper şi amesteci.

Întinzi prima felie de carne pe o suprafaţă curată, o baţi, o presari cu sare şi piper, aşezi uniform din compoziţie pe ea, o rulezi strâns şi o asiguri cu aţă de bucătărie. Procedezi la fel cu restul feliilor.

Rumeneşti braciole pe fiecare parte în uleiul încins, adaugi sosul de roşii, le acoperi, reduci flacăra şi laşi pe foc 1 oră. Verifici din când în când să nu se usuce. O serveşti fierbinte, decorată după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

 

Loading...