Pentru că nu suntem experţi în preparea produselor tradiţionale de casă, ne-am gândit ca pentru această reţetă de brânză de casă cu zeamă de lămâie să apelăm la maestrul Radu Anton Roman şi a lui carte „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Ne-am gândit să vă arătăm cum se face o „brânză zburată“ în denumirea sa originală, îmbunătăţită cu ceva zeamă de lămâie. Aşadar:

h2 style="font-size: 16px;">Brânză de casă cu zeamă de lămâie - Ingrediente

2 litri lapte dulce (nefiert)
3 litri lapte (fiert)
5 litri lapte prins

h2 style="font-size: 16px;">Brânză de casă cu zeamă de lămâie - Mod de preparare

Pui laptele dulce la fiert. Când a fiert, se adaugă laptele prins şi cel nefiert şi se amestecă de câteva ori cu lingura de lemn. Se lasă să se încingă: va coagula după un prim clocot. Se toarnă ăntr-un tifon pe măsură şi se lasă să se scurgă o zi şi o noapte. Se feracă brânza cu câtă sare îţi place. Poţi picura zeamă de lămâie înainte ca laptele să dea în clocot.

Pont: „se poate face din lapte de bivoliţă sau de vacă, dar şi din cel de capră sau de oaie, cu condiţia să-i adaugi puţin cheag, cât o alună“.

Reţeta pentru brânză de casă cu zeamă de lămâie a fost luată din cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ a lui Radu Anton Roman.

Loading...