Doamna Alina Petria Amitis ne-a trimis reţeta de brioşe preferată a fetiţelor sale.

De ce ai nevoie pentru brioşe

4 linguri ulei

2 ouă

100 g zahăr

3 banane bine coapte

½ linguriţă extract de vanilie

235 g făină

1 linguriţă praf de copt

½ linguriţă bicarbonat

1 praf sare

1 praf scorţişoară

150 g ciocolată cu lapte sau neagră mărunţită

Cum se prepară brioşele

Zdrobeşti bananele cu furculiţă până obţii un piure. Încorporezi, pe rând, uleiul, ouăle, zahărul, vanilia, scorţişoara, sarea, praful de copt, bicarbonatul, făina şi, la final, ciocolata. Amesteci bine, iar aluatul obţinut în pui în forme de brioşe şi le dai la cuptorul încins. Le ţii până când trec testul scobitorii.

Loading...
Evaluează articolul