Brioşe cu căpşuni
Un desert delicios, brioşele cu căpşuni nu vor rezista prea mult în farfurie, odată scoase din cuptor.
Ingrediente pentru brioşe cu căpşuni
5 linguri unt, topit
100 g zahăr
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
80 g smântână
300 g făină
2 linguriţe praf de copt
¼ linguriţă sare
1 linguriţă scorţişoară
150 g căpşuni, feliate
Mod de preparare – Brioşe cu căpşuni
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Tapetezi o tavă de 12 brioşe. Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le mixezi cu jumătate din cantitatea de zahăr sau le amesteci tăiate bucăţele. Separat, baţi untul cu zahărul rămas. Încorporezi ouăle, esenţa de vanilie şi smântâna.
Combini făina trecută prin sită cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Amesteci cu compoziţia cu ou. Adaugi căpşunile. Torni aluatul în formele din tavă. Dai la cuptor 15-20 de minute sau până când brioşele trec testul cu scobitoarea. Serveşti după ce s-au răcit puţin.