Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Ilinca Andreea, din Bucureşti. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente:
250 g făină
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt
1 ou
1 plic zahăr vanilat
175 g zahăr
1 cană lapte călduţ (250 ml)
90 ml ulei
3 linguri cremă de ciocolată din comerţ sau 100 g ciocolată topită
1 fiolă esenţă de rom

Pentru decor:
2-3 linguri cremă de ciocolată

Mod de preparare:

Amesteci într- un bol făina cu cele 2 linguri de cacao şi cu praful de copt. Adaugi oul, zahărul vanilat, zahărul tos, uleiul şi laptele călduţ şi mixezi. Pui şi crema de ciocolată împreună cu esenţa de rom şi continui să mixezi până la omogenizare. Aşezi într-o tavă formele de brioşe şi le îmbraci cu hârtie pentru copt. Umpli fiecare formă cu compoziţia obţinută, aproximativ trei sferturi din formă. Dai tava la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu. Verifici cu o scobitoare dacă sunt coapte şi, dacă mai este nevoie, mai le ţii câteva minute. Le scoţi din forme şi le laşi la răcit.

Le ornezi cu crema de ciocolată ori după dorinţă.

Loading...