O combinaţie foarte gustoasă, brioşele cu dovleac şi ciocolată sunt un desert pe care trebuie neapărat să îl încerci.

Ingrediente

Pentru umplutură

230 g cremă de brânză
1 ou
100 g zahăr
80 g dovleac pasat
2 linguri făină
100 g fulgi de ciocolată sau cereale mici

Pentru aluat

180 g făină
200 g zahăr
40 g pudră de cacao
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă sare
240 ml lapte
80 ml ulei
1 lingură oţet
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare – Brioşe cu dovleac şi ciocolată

Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Ungi o tavă de brioşe cu puţin ulei sau o tapetezi cu forme de hârtie. Mixezi crema de brânză cu oul, zahărul, dovleacul pasat şi făina, până la omogenizare. Amesteci cu fulgii de ciocolată şi dai deoparte.

Pentru aluat, combini făina, zahărul, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Laşi un spaţiu în centrul compoziţiei şi torni treptat laptele, uleiul, oţetul şi esenţa de vanilie. Amesteci bine toate ingredientele. Umpli formele cu două treimi de aluat şi 2 linguri de umplutură. Pesari fulgii de ciocolată deasupra. Dai la cuptor 25-30 de minute sau până ce brioşele trec testul cu scobitoarea. Serveşti imediat.

Sursa https://www.dinneratthezoo.com

Loading...
Evaluează articolul