Piureul de dovleac pentru prăjituri îl poţi prepara în mai multe feluri. Scoţi miezul şi îl mixezi sau îl dai prin răzătoare, după care îl căleşti în una-două linguri de ulei, îl fierbi sau îl coci în cuptorul încins.

Ingrediente

250 g făină
150 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 ou
75 g iaurt
200 g piure de dovleac
50 g unt topit
100 g miez seminţe de dovleac

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul, praful de copt şi scorţişoara. Separat, amesteci piureul de dovleac cu oul, untul topit şi iaurtul. Omogenizezi cele două compoziţii. La final, adaugi miezul de seminţe de dovleac. Ungi cu unt formele de brioşe şi le umpli 1/3 cu aluatul obţinut. Le dai la cuptorul încins aproximativ 25 de minute.

Loading...