Aceste brioşe se prepară rapid şi nu numai că sunt delicioase, dar sunt şi foarte elegante, potrivite pentru musafiri sau pentru un eveniment important.

 

Ingrediente

Pentru brioşe:

40 g cacao

125 g făină

5 g praf de copt

60 g unt topit

50 ml ulei de floarea-soarelui

200 g zahăr

1 ou

1 gălbenuş

1 praf de sare

1 esenţă de rom

Pentru glazură:

170 g unt

180 g zahăr pudră

100 g ciocolată topită

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Combini cacaua cu praful de copt şi cu făina şi dai deoparte.

Separat, mixezi 30 de secunde untul topit cu uleiul, zahărul, esenţa de rom şi sarea. Adaugi oul şi gălbenuşul, apoi răstorni ingredietele uscate şi omogenizezi. Cu o lingură, pui compoziţia în forme de brioşe, cât se le umpli pe trei sferturi, şi le ţii le cuptor 17-20 de minute. Le laşi să se răcească complet.

Pentru glazură, mixezi untul cu zahărul pudră până când capătă o consistenţă spumoasă, apoi încorporezi ciocolata topită, la temperatura camerei. Pui crema în poş şi decorezi brioşele. 

FOTO Shutterstock

Loading...